30 Ocak 2017 Pazartesi

Tom Hanks - Forrest Gump



''Annem hep şöyle derdi: ”Hayata devam edebilmek için geçmişi arkada bırakmak gerekir.” Benim koşmam da bununla ilgiliydi sanırım. 3 yıl, 2 ay, 14 gün ve 16 saat koştum.''

Tom Hanks - Forrest Gump

26 Ocak 2017 Perşembe

BİRİ



BİRİ
Birinin hayal gücü zengindir ama hiçtir.Biri hayal kurmaya bile adam tutar zengindir. 
Biri boş vakitlerinde su sporları yapar.Birinin dolu vakitlerinde evini su basar.
Biri biri bile değildir tipten kaybeder .Garsona asgari ücret kadar bahşiş verir . Altı milyar insanın boku nereye gidiyor der biri.
Birinin taksidinin son günüdür onu düşünür. Yeter ulan memleket de biraz bana üzülsün der biri.
Birinin bir dişi altındır kıçı gümüş kaplama.Birinin teneke kadar değeri yoktur bit pazarında. Biri bunları yazar başı göğe mi erer.Biri bunları okur ya sever ya küfreder.
Yada şarkıda geçtiği gibi.
Biri şarabımızı döktü, soğanımızı çaldı,
Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu!

19 Ocak 2017 Perşembe

EVET'çilerle ,HAYIR'cılar arasındaki ince çizgi



EVET'çilerle ,HAYIR'cılar arasındaki ince çizgi
Bu Ülkede herşey o kadar berbat ve iç karartıcı hal alıyorki insan hayatına biraz kalite katmak için ister istemez yeni teknikler geliştirmek zorunda kalıyor.Küçük mutluluklarla ayakta durma becerisini geliştirebiliyorsunuz.
Çünkü toplumun sağıda ,soluda ,sünniside,aleviside sanki normal bir yaşam sürüyormuş gibi davranıyor hangi felaketin içinden geçtiğinin farkında bile değiller.Biri çıkıyor eliyle suçluyu af edip suçsuzu cezalandırabiliyor ve bizimle alay eder gibi.
Biri sandıkta hesaplaşırız diyebiliyor diğeri sandıktan yenile yenile yenmesini öğrenemeyenler hala bir adayını açıklama iç karışıklık çıkmaması için cesaretini gösteremiyor.
Çünkü vasat insanların yoğun oyuyla büyük olduğunu zannedenlerin diktası parti ayırt etmiyor bugün muhafazakar dikta gider yarın sosyal demokrat dikta gelir. 
Mutluluğun küçüğüde büyüğüde koltuklarına ve köşe taşlarını kaybetmeye göze almayanların bahçesinde yasaklanır mutluluktan korkulur o insanların dünyasında.

SOYUTLAMA



Soyutlama
Her zaman soyut şeyleri sevmek daha basittir. İnsanları sevmektense insanlığı sevmek daha basittir çünkü insanlığı sevmekle hiçbir şeyi riske atmazsınız. Tek bir insan , tüm insanlıktan daha tehlikelidir. İnsanlık bir kelimedir, soyuttur, onu karşılayacak bir gerçeklik yoktur. İnsan bir gerçekliktir ve bir gerçeklikle karşılaştığınızda iyi günler, kötü günler, acı, zevk, mutluluk, iniş ve çıkışlar, iyi ve kötü hisler olacaktır. İnsanlığı sevdiğinizdeyse acı ya da mutluluk yaşamazsınız. Aslında, insanlığı sevmek tek bir insandan kaçınmanın bir yoludur çünkü insanları sevemiyorsunuzdur. Sadece kendinizi kandırmak için insanlığı sevmeye başlarsınız.

17 Ocak 2017 Salı

ZAFER ve YENİLGİ



ZAFER ve YENİLGİ
Eğer ZAFER ve YENİLGİ ile karşılaşır ve bu iki hokkabaza aynı şekilde davranabilirsen.Eğer ağzından çıkan bir gerçeğin bazıları tarafından seni hafife alınıp sana tuzak kurmak için eğilip bükülmesine katlanabilirsen, ya da ömrünü verdiğin şeylerin bir gün başına yıkıldığını görür ve eğilip yıpranmış aletlerle onları yeniden yapabilirsen.
Eğer bütün kazancını bir yığın yapabilir ve yazı-tura oyununda hepsini tehlikeye atabilirsen ve kaybedip yeniden başlayabilir ve kaybın hakkında bir kerecik olsun bir şey söylemezsen ki söyledin. Eğer kendinde DAYAN diyen bir iradeden başka bir güç kalmadığı zaman dayanabilirsen.Eğer kalabalıklarda konuşup O sahte kalabalıklar içinde onurunu koruyabilirsen, ya da krallarla gezip karakterini kaybetmezsen. Eğer ne düşmanların ne de sevgili dostların seni incitmezse. 
Eğer gururunu bir insanı sevmeye adarsan. Eğer bir daha dönmeyecek olan dakikayı, altmış saniyede koşarak doldurabilirsen.Yeryüzü ve üstündekiler senindir Ve unutma yeni yollar açan yenilgiler olduğu gibi, insanı çıkmaz sokağa sürükleyen zaferler de vardır. 
Ve yine unutma her canlının kendine göre gücü vardır ya bugün gösterir yada yeri geldiği zaman..
Ve yine unutma KURTLAR aslanlardan ve ayılardan kuvetsizdir amma asla SİRKTE oynamazlar ve Asla Evcilleştirilemezler...........

15 Ocak 2017 Pazar

BÜYÜK ALTAY 103 Yaşında


BÜYÜK ALTAY 103 Yaşında




#BüyükAltay103Yaşında

103 yıldır bitmedi bu sevda,
Yüzlerce yıl geçse de yaşayacak bu kutlu kavga!

7 Ocak 2017 Cumartesi

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar



(Dar Alanda Kısa Paslaşmalar)

"Ressam olur insanlar başkalarının kalbini kazıya kazıya. Ya da resim olurlar senin gibi kazına kazına."

1 Ocak 2017 Pazar

Kurbağalara gökyüzünün kuyunun ağzı kadar olmadıklarını ikna edin



Kurbağalara gökyüzünün kuyunun ağzı kadar 

olmadıklarını ikna edin.


Bertaraf olma pahasına , Bitaraf olanın geceleri huzurlu uyuduğunu unutma.
Kurbağalara gökyüzünün kuyunun ağzı kadar olmadıklarını ikna etmedikçe.
Küllerin efendisisiniz dedikleriniz kendini Ateş Kralı sanıp ortalıkta sözde siyaset
için gezindikçe sizde onlardan tek talebiniz bir süpürge ve faraj yada birkaç lira 
maaş'a talim ettikçe.
Kaos dün vurduklarının yanında ilkdefa.Hayatın sadece kendi çemberleri etrafında 
döndüğünü Hayatın sadece Akvaryumun içindeki pırıltılı temiz sulardan ibaret 
sananlarıda vurdu.
Ülkenin gerçekleri ile ilkdefa tanıştılar.seçtiğin yerin acısı hergün tazelenir saygılar
                                 Metafor